Oblikovanje embalaže
Tisk

Ker gre za znamko z butično pridelavo v majhnih serijah, ki se šele uveljavlja na trgu, smo iskali svež pristop, ki bo zagotovil vidnost in s tem večjo prepoznavnost na trgu. Etiketa za Barik je zasnovana tako, da je ime znamke, ki je nekoliko daljše, zapisano večje, pri čemer se celoten zapis prebere šele z rotacijo steklenice. Na ta način ime vinarja postane vodilna grafika etikete. Razporeditev ostalih podatkov na etiketi je neklasična in celoti dodaja dinamiko.

Pri različici za peneče vino smo si zaradi širše steklenice zamislili etiketo neklasičnih dimenzij. Osnovni postavitvi za Barik je dodan še del etikete s pripisom. S tem elementom smo ustvarili tudi razlikovanje med serijama. Barvno paleto sestavljata zelena in svetlo modra barva, ki v kombinaciji delujeta sveže in moderno, hkrati pa zaradi umirjenih tonov nista preveč invazivni. Kot dodelavo smo čez napis izbrali UV lak, za dodaten premium učinek.

Izbrana pisava Domaine je elegantna serfina pisava, ki tradicionalni francoski in britanski pridih združuje v sodobno estetiko. Kombinacija nekoliko “višje” pisave z vijugastimi zaključki deluje sveže, hkrati pa, kljub zapletenim podrobnostim, nikoli pretirano.

Oblikovanje: WDS — Fotografija: Sami Rahim — Stiliranje: WDS — Tisk: Tiskarna VPC