Vizualna identiteta
Barvna paleta
Tisk
Embalaža

Frizer Dejan Krajnc je pred desetletjem pričel variti pivo in ustanovil prvo kraft pivovarno v Halozah, ki so izrazita vinogradniška krajina. Ime znamke Frizi Beer in slogan Sfrizirano pivo iz Haloz sta izpeljana iz Dejanove poklicne identitete, ki jo simpatično prenaša na pivovarstvo.

Ime znamke Frizi Beer je zelo izrazito, zato smo ga izbrali za osrednji element in poiskali prepoznavno tipografsko rešitev. Izbrana serifna pisava omogoča uravnoteženost obeh besed, zaradi grafične izčiščenosti pa podoba deluje moderno in brezčasno. Ilustrativni znak je v vlogi sekundarnega elementa. Preprosta, a simpatična ikona s frizuro iz hmelja umešča znamko v kontekst haloških hribčkov in sfriziranega pristopa k pivovarstvu.

Barvna paleta odseva zanimivost okusov ter se navezuje na mikrolokacijo in karakter pivovarne. Ustvarili smo ravnotežje med umirjenimi in živimi odtenki, ki izražajo mladosten, svež pristop k varjenju piva v tradicionalnem okolju. Temnozelena v kombinaciji s pasteli predstavlja unikatno barvno paleto, ki odseva povezan spekter različnih okusov kraft piv.

Oblikovanje: WDS — Ilustracija: Jernej Gračner — Produktna fotografija: Sami Rahim — Stiliranje: WDS